Ziare si reviste romanesti din Canada

6 Comments Articol citit de 1,016 de curiosi.
Popularity: 88%

   Am cautat pentru mine zilele astea ceva surse romanesti de informare in mediul online din Canada si am gasit aceasta lista de ziare online in romana. Chiar daca designul e de cele mai multe ori slab (asta in ciuda faptului ca romanii, probabil, sunt cei mai buni webdesigneri din lume…) eu consider ca o sa gasiti informatiile de care aveti nevoie (cele mai interesante de departe le gasesc cele legate de intalnirile dintre romani de la diversele manifestari culturale) si ceva poze interesante din marile orase ale Canadei (pe cand poze din vastele spatii nelocuite din afara oraselor?).

Ziarul Acasa - Toronto
Atheneum - Revista de cultura a romanilor din Canada
Observatorul -Toronto
Faptu Divers - Primul Saptamanal Romanesc din Canada
Reper Romanesc - Quebec
Pagini Romanesti - Ziarul romanilor din Montreal
Zig-Zag Roman Canadian - Montreal, Toronto, Calgary
Candela - revista de spiritualitate
Doina - Magazin al femeilor romance
Tribuna noastra - Magazin pentru romanii canadieni si nu numai.
Aici Romania - Ziar pentru romanii din Canada de vest

Romanul Canadian redirectioneaza spre o pagina de adult friend finder.
Actualitatea Canadiana - site-ul nu merge
Pulsul Romanesc - se pare ca a murit in 1997

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

6 Responses to “Ziare si reviste romanesti din Canada”

 1. Ndrey Says:

  Destul de interesant

  Ndreys last blog post..Oferte peste oferte

  Current score: 0
 2. Catalina @ Jocuri cu Mancare Says:

  Super, cei plecati in strainatate au nevoie de asa ceva. :)

  Current score: 0
 3. valeo Says:

  E laudabil efortul unora de a centraliza informatii si de a crea legaturi (ma refer la linkurile de mai sus nu la efortul tau, Vic ;)). Cu toate astea, imaginea in ansamblu are de suferit: am senzatia de comunitate dezorganizata, lipsita de mijloace si directie. Nu veau sa sune ca o critica… dar exceptind primul link, celelate sint parca pierdute in istoria internetului. Asta denota ca respectiva comunitate nu se prea ia in serios si se multumeste cu o imagine precara. Se prea poate sa fie si datorita dorintei multora de a-si uita radacinile si spaima de a nu descoperi “concetateni prietenosi”. Nu vorbesc aici de tematici absurde gen “pastrarea vie a flacarii romanismului” ci pur si simplu de o organizare moderna si inteligenta a celor care inteleg ca legaturile serioase si oneste ii vor ajuta in viata. Se intrevede vreun proiect serios in directia asta?

  PS Era de asteptat ca “Pulsul Romanesc” sa o pateasca datorita iernilor pra lungi!:)

  valeos last blog post..

  Current score: 0
 4. vic Says:

  Ideea de a face un ziar romanesc adevarat in Canada nu cred ca este originala. Asta se vede si din aceasta lista (sunt sigur ca mai sunt ziare/reviste romanesti in Canada dar nu sunt listate in Google…), destul de generoasa de publicatii romanesti, in toate cazurile, probabil, dorindu-se realizarea unui trust de presa adevarat. Ca la majoritatea nu prea le-a iesit, asta e alta discutie.

  Probabil cel mai credibil ziar, sau cel putin asa il gasesc eu, este cel pe care l-ai remarcat si tu de altfel, ziarul romanesc din Toronto - Acasa. Eu am avut chiar si o discutie recenta cu redactorul sef de acolo, o doamna foarte sufletista si din cate am inteles ei sunt implicati in cateva proiecte romanesti de anvergura (cum e si cel care aduce in spectacolul de pe 29-30 luna asta din Kitchener/Toronto, pe cei doi cantareti romani de folk, Ducu Bertzi si Nicu Alifantis) cum mai rar se intampla printre romanii plecati, putini fiind interesati sa promoveze cu adevarat valorile romanesti aici in Canada. Dupa cum ai observat si tu (parca ai trai aici, asa le vezi) romanul odata ajuns in Canada se retrage in cochilia lui.

  Current score: 0
 5. Cristi Says:

  atheneum.ca

  Cristis last blog post..Advertiseri escroci! Atentie!

  Current score: 0
 6. vic Says:

  Merci Cristi! Am introdus Atheneum in lista.

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation