Toronto noaptea

8 Comments Articol citit de 407 de curiosi.
Popularity: 14%

Toronto, cel mai mare oras din Canada, nu face nota discordanta cu restul oraselor canadiene si nici cu cele americane - este un oras mai mult pe orizontala, cu foarte multe case, spatii verzi si parcuri, insa eu vreau sa vorbesc despre ceva specific american - Downtown-ul si zgaraie-norii sai.

Zona centrala a orasului, cea mai interesanta de departe mai ales pentru cineva (ca mine) venit din Europa unde nu prea vezi zgaraie-nori, este denumita Downtown (orasul de jos in traducere libera). Aici se afla majoritatea cladirilor comerciale ale bancilor si ale altor institutii financiare cum sunt firmele de asigurari de exemplu. Desigur mai sunt si cateva blocuri de locuinte, cu apartamente cumparate adica, denumite condos sau condominiums, paranteza necesara avand in vedere ca exista pe langa aceste condos si rental buildings, ca cel in care locuiesc si eu, in care se plateste chirie lunara.

Asadar, cand vreau sa pozez ceva interesant merg in Downtown. Cam departe de blocul meu, insa asta nu ma impiedica sa merg acolo macar o data pe luna. Cei care lucreaza in Downtown sunt satui de zona probabil, insa pentru mine inca nu si-a pierdut farmecul initial.

Zona lacului, CN Tower, King Street cu impozantii zgaraie-nori si Dundas Square fac deliciul aventurosilor in viata de noapte (si nu numai) a Toronto-ului, mai ales celor cu o camera (buna) in mana. Poti ajunge acasa la cele mai tarzii ore ale noptii, sfasiat de atata mers pe jos, dar sigur nerabdator sa-ti vezi pozele pe monitorul computerului si sa te minunezi inca odata de spectacolul de lumini ale strazilor toronteze.

Mai jos cateva poze facute in ultima iesire de acum 2 saptamani, prin zona lacului Ontario. N-am avut trepiedul la mine insa mi-am exploatat la maxim Nikonul la valori ISO ridicate. Uneori chiar a mers. :)

downtown Toronto

downtown-Toronto

downtown-Toronto

downtown-Toronto

downtown-Toronto

downtown-Toronto

downtown-Toronto

downtown-213

downtown-244

downtown-Toronto

downtown-Toronto

downtown-Toronto

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

8 Responses to “Toronto noaptea”

 1. ketherius Says:

  Faine poze!

  ketheriuss last blog post..Intrebari

  Current score: 0
 2. Dana Says:

  Buna, superb…mai vrem si altele(fara suparare…:P). Numai bine

  Current score: 0
 3. Mircea Popescu Says:

  Nu pricep ce te atrage pe tine la zgarie nori.

  Current score: 0
 4. vic Says:

  Zgarie-norii sunt ceva nemaipomenit, nemaiauzit si nemaipipait de majoritatea celor cu originea pe plaiurile mioritice. Nu gasesti ca e suficient? :)

  Current score: 0
 5. Geo Says:

  Frumoase poze. Am vazut majoritatea capitalelor europene - clar sunt altfel. Cand trece “briza” primul concediu - SUA - Canada - clar

  Current score: 0
 6. Mircea Popescu Says:

  I guess…

  Ca si Pepsi in comunism, asa ?

  Current score: 0
 7. andix Says:

  Mircea, pepsi nu se pune, ca aveam fabrica la Ovidiu, langa Constanta. am baut la pepsi pe vremea comunistilor de’am dat in tahicardie.

  andixs last blog post..neamul crucii

  Current score: 0
 8. ina bixade Says:

  :) si mie imi plac zgirie-norii… am lucrat la un moment dat la etajul 50 si cind a fost acea pana de curent in NYC, a trebuit sa cobor pe scari 50 de etaje…in momentele alea, nu am mai fost asa fascinata de zgirie-nori:) Nu am ajuns in Toronto, ci doar in Ontario (la Niagara) si Vancouver….mi-ar placea, insa, sa vad Montreal…pe curind

  ina bixades last blog post..Bonjour from San Francisco

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation