Taxele in Canada

2 Comments Articol citit de 766 de curiosi.
Popularity: 10%

Dowttown building

   Taxele in Canada sunt aplicabile pe produse si servicii cu exceptia produselor alimentare. Ele poarta numele de GST, PST sau HST.
   Daca in Alberta , Nunavut si Yukon taxele sunt de doar 5% din valoarea produsului, in celelalte provincii valoarea lor ajunge pana la 15% cum este in Prince Edward Island.
   In Toronto (provincia Ontario) GST este de 5% iar PST, numit si RTS (Retail Sales Tax), este de 8%, adica taxele pe produse si servicii sunt de 13%.

   Daca cumperi un tricou de $10 trebuie sa scoti din buzunar $11.3.
   Pentru alcohol PST este 12%, insa numai daca faci cumparaturi de la LCBO. In Toronto sunt doua magazine numai: LCBO si Beer Store cu bauturi alcoholice. Am mai gasit insa raion cu vinuri si la Food Basics.
   Si pentru ca tot veni vorba de preturi, am gasit zilele trecute un link unde gasiti oferta de preturi saptamanala la supermarketurile cele mai importante din Toronto. Asta asa ca sa puteti face comparatii cu preturile din Romania‚Ķ sau oriunde sunteti.
http://www.yellow-net.com/flyers/on-line/toronto/on-line-flyers.htm

   Noi facem cumparaturi de la Price Chopper, preturile is putin cam mari iar oferta destul de slaba. Dar este aproape de blocul nostru. La inceput cumparam de la Food Basics. Ei cred sunt number one ca preturi bune si oferte.
   Sa mancati bine! :)

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

2 Responses to “Taxele in Canada”

 1. Mihai S Says:

  Hello, ti-am citit blogul pe nerasuflate:D… desi o serie de informatii le aveam (tot de la tine), pe celelalte regasite in post-uri le consider extrem de utile mai ales ca de ceva vreme am reusit sa plec din ro si inca ma gandesc daca sa raman pe aici (UK) sau sa ma orientez spre Canada… ramane - eterna dilema inainte de a demara procesul de emigrare: Quebec sau Ontario?:P
  Multa bafta

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Nici UK nu suna chiar rau pentru urechea mea dar voi stiti mai bine. Daca ai sa citesti blogul frecvent ai sa iti poti face o idee cat de cat clara despre ce inseamna Canada fara sa fie nevoie sa testezi pe propria piele, cum am facut eu… :)

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation