Sambata se da stingerea

10 Comments Articol citit de 214 de curiosi.
Popularity: 8%

Sambata este Earth Hour, in care pe intreaga planeta, pret de 1 ora, cu incepere de la 20.30, se va stinge lumina intr-un efort unanim de salvare a planetei Pamant de la incalzirea globala.

Earth Hour 2009 caricature (cartoon)

Anul acesta se preconizeaza ca cca 1 miliard de oameni sa stinga lumina dand un vot pozitiv masurilor de lupta impotriva incalzirii globale care provoaca de la un an la altul schimbari climaterice insotite de tot mai multa violenta.

Cu ocazia asta o sa-mi aduc si eu aminte de vremurile cand invatam seara la lumina lumanarii, lumina “taindu-se” pe vremea aia pe la 7-8 in serile de iarna. Se “dadea drumu” la lumina dupa cateva ore bune, atunci cand nimeni nu mai avea nevoie de ea. Dar era curent dimineata, la inviorarea cu difuzorul, conectat prin firul dat cu var, la Romania Actualitati, unde canta corul cu voiosie “Trei culori cunosc pe lume, amintind de-un brav popor”…

Stingeti lumina si tineti (prezervativele) aproape! :))

Share/Save/Bookmark

Articole recomandate

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

10 Responses to “Sambata se da stingerea”

 1. lola Says:

  Tocmai la ora aia o sa intru in casa de la munca. Inca ma gandesc cum sa fac cele obiceiuri fara lumina. Am o lanterna cu LED-uri, banuiesc ca strica globul mai putin. :D

  lolas last blog post..Plimbarea elefantilor

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Da, se aproba! :))

  Current score: 0
 3. Mihai Says:

  Imi aduc aminte si eu de cate seri cand imi faceam temele cu lumina stinsa, au fost doar cateva din fericire. Cand “veanea lumina” parca se facea ziua.
  Japonia nu se afla printre tarile participante…

  Mihais last blog post..Lexus IS F test drive

  Current score: 0
 4. Antoaneta Says:

  Ïmi aduc aminte de niste seri la lumina lãmpii cu gaz:) Am pãtit-o si cu Hydro Québec (RENEL local), tocmai în seara când venea o prietenã din Toronto în vizitã, asa cã am asteptat-o romantic la lumina lumânarii. Din fericire avea celular, si eu un telefon mai vechi si mai prost care nu are nevoie de curent, pentru ca nici interfonul nu mergea. De-a dreptul palpitant:)

  Sâmbata ma duc la film de la 9pm, nu cred ca vor opri curentul.

  Antoanetas last blog post..Eliberadio la trântã cu mitocãnia…

  Current score: 0
 5. vic Says:

  Antoaneta il opresc sigur. Da oricum, prima jumatate de ora a filmului ala e plictisitoare :))) Vad ca si tu esti eliberadiorarista ;)

  Current score: 0
 6. Turism-Travel Says:

  Salve, In ro nu prea au intrerupt oamenii lumina indiferenta totala, Frati romani cum va mai este afara acum in vreme de criza?

  Turism-Travels last blog post..Turism-Travel

  Current score: 0
 7. vic Says:

  Florin e criza in Romania. Aici e ceva mai greu dar lumea in continuare cumpara masini scumpe, LCD-uri de 50” diagonala, case la $800mii s.a.m.d :))

  Current score: 0
 8. Florin Says:

  Sigur ca vom stinge lumina dar pe la 2-3 cand e ora de somn si in nici un caz in timpul meciului. Scria cineva la articolul meu despre Earth Hour si Romania - Serbia ca stingem lumina si iasa un locatar pe geam si striga “GOOOL!” iar alti 10 iasa pe geam si intreaba cine a dat golul !

  Current score: 0
 9. vic Says:

  unu striga “Gool!”, 10 striga “cine???” iar alti o suta de arunca pe geam cand aud ca golul e dat de sarbi :))

  Current score: 0
 10. geo Says:

  Plavi ne-au tras-o iara. Mai bine stateam cu tv-ul oprit ..daca tot “s-a dat stingerea”.

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation