Romanii acuzati de anti-semitism

18 Comments Articol citit de 595 de curiosi.
Popularity: 83%

   Dupa acuzatiile de discriminare rasiala impotriva rromilor, romanii sunt acum acuzati de anti-semitism. Ziarul evreiesc Haaretz face afirmatii dure la adresa romanilor si a presedintelui Basescu, calificand Romania ca o tara, citez, in care radacinile anti-semitismului sunt adanc infipte in pamantul tarii.

   Cellu Rozenberg, autorul articolului, face referire la distrugerile de morminte ale evreilor din Romania ultimilor ani si de crimele impotriva lor din perioada razboaielor modiale.
Un alt lucru care alimenteaza atitudinea de ura impotriva romanilor este declaratia aiurea, data de Traian Basescu, calificat de altfel pe acelasi website ca nefiind bine educat, cum ca, citez, Romania are granita cu Irak, Liban si Palestina.

   Ceea ce nu stie dl. Cellu Rozenberg este ca cetatenii orasului Pascani, la auzul ca sapunul ajuns in urbe este din trupurile evreilor topite de nemti, l-au ingropat in semn de respect si omagiu celor umiliti si omorati cu atata ura de nazisti.
   Dar desigur acesta este doar un alt mit din timpul razboaielor mondiale. Sau nu e?

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

18 Responses to “Romanii acuzati de anti-semitism”

 1. Wheels Says:

  Si ce vor evreii ? sa le ridicam statui? M-am cam saturat de statul lor de martiri. Hitler a avut un motiv destul de intemeiat sa-i extermine!

  Wheelss last blog post..GITANO - G-14 [CHROME]

  Current score: 0
 2. Jocuri de copii Says:

  Citind comentariul ajung sa cred ca suntem :((

  Current score: 1
 3. Sebastian Says:

  Românii sunt tot un fel de oameni, și cu bune, și cu rele. :)

  Sebastians last blog post..Microsoft vs. Apple

  Current score: 0
 4. Wheels Says:

  La noi cati oameni au murit din cauza Securitatii? Ce tot ii plangem pe ei? Ei ne-au plans pe noi?

  Wheelss last blog post..GITANO - G-14 [CHROME]

  Current score: 0
 5. vic Says:

  Wheels cam ai dreptate. Au murit mii de romani prin beciurile securitatii lui Ceausescu si nimeni nu vorbeste de ei.
  Problema cum o vad eu suna asa: minoritatile devin majoritare prin felul in care i-au parte in societate, asupritul devine asupritor, e de ajuns un deget ridicat si lumea din jur pleaca ochii. Nu ma refer numai la subiectele legate de anti-semitism.
  Pretutindeni unde o natiune/grup de oameni au fost desciminati/umiliti/batjocoriti acum cateva generatii in urma, se creeaza chiar si prezent aceeasi tensiune de parca noi cei din secolul 21 am avea vreo vina.
  Desigur ca actele de vandalism din cimitirele bucurestene pot fi calificate drept acte de anti-semitism, cand e vorba de pietrele funerare unde sunt ingropati evrei, dar cand sunt vandalizate si crucile romanilor, si stim ca se fura pe rupte, asta ce mai este?

  Current score: 0
 6. Wheels Says:

  Daca injur un om (si nu stiu ca ii evreu) sunt antisemit?
  Sunt sute de cazuri in RO de profanare de morminte (diferite religii) - si nimeni nu a fost catalogat ANTI_CEVA. Treaba e alta - ei nu au grija de mormintele lor, ci doar sa faca $$ din orice, inclusiv pe spatele altora.
  Cum spunea careva, cred ca au un team care sta online si verifica stirile si zbang urla ca poporul respectiv ii anti*****.

  Wheelss last blog post..GITANO - G-14 [CHROME]

  Current score: 0
 7. vic Says:

  Da, istoria i-a facut sa fie hipersensibili la treburile astea.

  Current score: 0
 8. ketherius Says:

  Eu m-am dus si am comentat pe blogul ala. Pana la urma, toti extremistii sunt la fel si religia sau istoria nu ii indreptatesc sa judece sau sa atace pe nimeni!

  ketheriuss last blog post..RIAA

  Current score: 0
 9. Rechinu' Says:

  Ei nu au gresit niciodata ?

  Current score: 0
 10. vic Says:

  A aparut un nou articol in presa internationala pe tema asta. Il gasiti aici:
  Noi acte de vandalism.

  Current score: 0
 11. valeo Says:

  Eh, sint erori de exprimare… e adevarat ca la nivel diplomatic situatia se complica. Dar bunul simt ne spune ca afirmatia “romanii sint antisemiti” e absurda. Poate exista un grup de indivizi cu o anumita orientare dar nu un popor intreg. S-au petrecut profanari de morminte evreiesti si in Ungaria sau Franta… asta nu inseamna ca aceste doua popoare sint antisemite. Generalizarile de acest fel sint eronate si nepotrivite in societatile civilizate.

  valeos last blog post..

  Current score: 1
 12. Varban Andrei Stefan Says:

  Salut. Imi place foarte mult cum scrii. Ai fi interesat sa facem un link exchange?
  Id mess/mail: [email protected]
  blog: http://www.varby.ro
  Daca esti de acord astept un raspuns pe mail.
  Daca nu te intereseaza imi cer scuze ca te-am deranjat.
  Sa avem bafta la trafic!

  Varban Andrei Stefans last blog post..Vacanta creativa in Mangalia

  Current score: 0
 13. vic Says:

  Valentin ti-am vizitat din nou portofoliul, (se pare ca e pe alt website acum) si mi-a placut foarte mult. Imi plac lucrarile 3D pe care le faci. Ai ochi de artist si tehnica. Iti doresc sa ai cati mai multi clienti! Vroiam sa-ti las comentariu in guestbook dar n-am reusit sa gasesc acel guestbook form sa-l scriu.

  Current score: 0
 14. valeo Says:

  Merci Vic, mai bine vorbim pe privat ca sa nu deturnam discutia de aici! Spor mare! ;)

  Current score: 0
 15. zamolxis Says:

  Israelitii nu-nteleg ca Base e atomic. Adica el calca in strachini fiindca asa-i place. Oamenii din afara tarii care nu-l cunosc interpreteaza gesturile sefului statului ca venind din partea statului respectiv.

  Pe de alta parte, daca este sa fim cinstiti, ar trebui sa recunoastem ca totusi majoritatea romanilor sunt, intr-adevar, antisemiti. Spre deosebire de antiziganism, de care sunt mandri, antisemitismul este mult mai ascuns, dar e si el acolo :)

  zamolxiss last blog post..Domeniile .TEL sau cum sa te regasesti online fara hosting!

  Current score: 0
 16. noryshor Says:

  nu stiu cati evrei sunt in locurile prin care ati copilarit sau locuiti. eu personal nu prea stiu pe nici unul care sa fie evreu. sunt alte minoritati mai vizibile decat ei in romania. cata vreme nu am avut nici un contact cu evrei, cum pot fi numita la gramada ca fiind antisemit? pe ce se bazeaza aceasta afirrmatie?!?!?

  mi se par unele afirmatii gargara curata.

  extremisti sunt de toate culorile si in toate tarile… a ajunge sa generalizezi de la mentalitatile sau faptele unor grupuri la o tara intreaga e deja prea mult.

  noryshors last blog post..Leapsa lepselor

  Current score: 0
 17. vic Says:

  @noryshor sunt de acord si cu tine. Is de acord de fapt cu toate comentariile. Suntem si noi oameni, cu bune si cu rele. Totusi probabil ca in aceasta chestiune despre evrei suntem in afara situatiei, pentru ca asa cum zici si tu, n-am avut “material” ca sa ne dezvoltam aceasta atitudine discriminatorie. Nici eu, in Romania traind, n-am cunoscut niciun evreu. La fel e cazul si cu afro-americans.

  Current score: 0
 18. seo love Says:

  astia vorbesc de park numai evreii au fost persecutati…si ei sunt cele mai sfinte fiinte de pe fata pamantului…cred ca din lipsa de ocupatie…sau pentru a capta putin atentia a scris si el asha…
  toata lumea spune ca suntem foarte primitori…numai evreii sunt mai smecheri…

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation