Primele impresii despre Toronto

4 Comments Articol citit de 1,796 de curiosi.
Popularity: 14%

Toronto Yonge Streer

   Am ajuns in Canada, pe 26 Septembrie 2007.
   Dupa o calatorie cu avionul de 13h, in care nu prea am avut liniste cu Robert, ca el tot vroia micutul sa faca miscare iar noi nu-l lasam ca sa nu deranjeze pe altii, am ajuns obositi dar cu zambetul pe buze in aeroportul Pearson din Toronto, unde dupa ce am rezolvat cu landingul ne-am intalnit cu prietenii nostril la care am locuit 3 zile. Ei stau in zona de nord, zona in care locuim si noi acum.

   Primele impresii au fost foarte puternice. Ma asteptam, cel putin eu personal, la mult beton, pentru ca Toronto este o metropola, dar am gasit de fapt f. multe spatii verzi si un oras f. aerisit. Eu numesc Toronto “un oras intr-un parc” pentru ca pretutindeni, cu ceva exceptii in Downtown, sunt parcuri, parcuri si iar parcuri. Blocurile sunt in general cu putine etaje (6-10) dar sunt si cu 20 sau peste, iar in downtown sunt si zgarie-nori, cu 70 etaje sau chiar mai mult ca n-am stat sa le numar…, acestea fiind sedii de corporatii, banci, in general spatii de birouri. Fiecare bloc e inconjurat de gazon, sunt multi arbori de munte (artari, pini, brazi, etc), iar veveritele fac deliciul trecatorilor privind la ele cum se joaca si alearga pe gazon (mereu tuns si verde..).
   Strazile sunt impecabile, curate permanent, marcate f bine, le spala zilnic cu solutii diminetza pe la 4-5. Este o masinuta care aspira gunoaiele care trece la fel foarte dimineatza. Strazile au in general cel putin 2 benzi pe sens, dar sunt multe autostrazi care te ajuta sa ajungi rapid la celalalt capat al orasului, highway-ul are 5-6 sau mai multe benzi pe sens, in zonele de colectare ajungand si la 10 benzi pe sens. Nu este multa politie pe strada. N-au treaba cu cei care conduc decat dacat incalca reguli, desi am auzit recent ca mai fac controale “a la Romania”.

   Un lucru care m-a impresionat din prima in canada este ca aproape orice este big, masinile sunt in general 4×4, trackuri, cred ca 5 din 10 masini sunt de teren, in general mult mai mari decat modelele din romania, cred ca au alt ecartament, canadienii is permit pentru ca pretul la benzina este variabil dar in jur de $1. Nu mai zic de canadience ca is cam toate supraponderale, adica …big.

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

4 Responses to “Primele impresii despre Toronto”

 1. BlogGeorge Says:

  Nu mai zic de canadience ca is cam toate supraponderale, adica …big.

  Big is the new slim. Remember that, it’s the trend :D

  BlogGeorges last blog post..Relax - Summertime

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Pai cam asa e cum zici :))
  Culmea e ca nu se simt grase chiar se cam sparg in figuri :))

  Current score: 0
 3. Cristi Says:

  dar stiti de la ce vine? :) Cica pe-aici ingrasa vacile cu steroizi, si-apoi ne dau noua carnea s-o mancam, sa ne dezvolte totodata hormonii ;)

  Cristis last blog post..Bovarismul femeii moderne #2/3

  Current score: 0
 4. vic Says:

  Nu-i bai! Numa’ sa nu imi apara iar cosurile pe nas ca la 18 ani. Urasc perioada aia de framantari hormonale underskin!

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation