Preturi, preturi, preturi

1 Comment Articol citit de 1,205 de curiosi.
Popularity: 13%

Prices Toronto

   Painea e intr-adevar cam scumpa. Stiam din Romania de asta: pretul incepe pe la $1.5 si urca pe la 5-6 cred. In schimb e gustoasa si mereu proaspata. Noi cumparam de ceva vreme un fel de turte, foarte pufoase si bune, facute de evrei.

Carnea costa cu incepere de la $2-3, insa daca vrei ceva bun tre sa scoti din buzunar un min de $6-7/kg. Am intalnit si sistemul american de masurare (pounds, libre, etc) si sistemul european, familiar noua. Laptele se gaseste in tot felul de variante, pe diferite procente de grasime, majoritatea low fat. Noi preferam lapte la pungi de 3l, o punga costa in jur de $4. La branza de vaci pretul/kilogram e in jur de $11. Am gasit insa produse mult mai ieftine in magazine asiatice, cel putin la carne, de ex carne de somn, proaspata la cca $5/kg (in alte mag e congelata in jur de $10). O bere costa min. $1.5 (aia canadiana e cea mai ieftina).

Am mai luat feteasca de panciu la cca $7 sticla de 750ml si California Roso in jur de vreo $20 pe 3l. Fructele variaza la pret f mult, gasim banane la 50c, mere in jur de $2-3, kiwi e scump si aici, mango mai luam la 60-70c/fiecare, strugurii pornesc de la $1. Hainele sunt relativ ieftine, made in china majoritatea, insa de calitate. Mi-am luat blugi cu $23, sunt camasi la $10-15, insa preturile in general sunt f variate, dar gasesti si lucruri bune la pret mic. Ne-am luat un telefon fix la cca $60, cu 2 deviceuri, wireless, panasonic, refurbished. In alt magazin l-am vazut pe la $100.
Deci preturile is f diferite, de aceea zic mereu circa (cca).

   Pretul unei chirii pe luna incepe la un apart cu 1 bedroom (in Romania – 2 camere) pe la $700/luna, aici in bloc un apart cu 2 bedroomuri (adica: livingroom+dining, si cele 2 dormitoare) cum avem noi, este $1150/luna cu toate utilitatile incluse (apa, caldura, curent). Aragazul este pe curent electric.
   Transportul in comun este scump, pretul unei calatorii este de $2.75 (un abonament lunar pe toate liniile variaza in jur de $100), poti face o intrerupere sa sa iei alt mijloc de transport in comun cu acelasi bilet, bus-urile merg regulat (au afisate orele de sosire in bus station) dar la intervale cam mari de timp, aici la statia din fata blocului intre anumite ore bus-ul vine la 30min. Singura care e relativ ok este reteaua de metrou, insa pentru ca nu are acoperire pe tot Toronto, e mai dificil de folosit.

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

One Response to “Preturi, preturi, preturi”

  1. De ce e berea scumpa in Canada? at Un roman in Canada Says:

    [...] e mai european stilul de viata din Montreal, preturile de acolo aducand mai mult a Europa. Citeste aici un articol mai complex legat de preturile din [...]

    Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation