Pretul chiriei la apartamente in Canada

2 Comments Articol citit de 1,529 de curiosi.
Popularity: 20%

   Cu aproape 475.000 de locuinte de inchiriat in Toronto, orasul ofera spre inchiriat apartamente si case de toate tipurile, marimi si configuratii. Pretul la apartamentele de inchiriat tinde sa reflecte distanta fata de downtown, distanta mare = pret mic al chiriei.

Desigur sunt exceptii, cum ar fi blocul unde locuim, administrat de Briarlane Rentals, bloc mare cu peste 250 apartamente, unele cu 2 dormitoare, altele cu 3, pretul fiind de 1149 pentru 2 dormitoare si 1249 cu 3 dormitoare.
Pana in luna septembrie toate utilizatile au fost incluse in acest pret, locatarii platind in plus, lunar, doar pentru spatiul de parcare, $50 pentru o masina. Din septembrie fiecare va trebui sa plateasca separat curentul electric (hydro).

Finch and Bathurst Condominium Apartament

   Din ce am mai observat, zona de North York este mai scumpa, la fel Downtownul, partea de est probabil fiind cel mai ieftina. Noi chiar la venire am locuit in Est Toronto iar acolo plateam $830 pe luna la chirie, toate utilitatile incluse.
   Pretul chiriilor in Toronto variaza de la acceptabil la super scump:

- pentru o singura camera (bachelor) intre $550 - $1900 pe luna
junior cu un singur dormitor de la $650 la $1725 pe luna
- 2 dormitoare de la $800 la $2800 pe luna
- 3 dormitoare de la $980 la $4000 pe luna
- 1 camera la casa in jur de $400 pe luna

Swimming Pool on Antibes Drive

   Sunt multi care aleg sa locuiasca in orasele de langa Toronto cum ar fi: Mississauga, Bramton, Richmond Hill, Vaughan, Pickering, pretul la chirii fiind mai mic. O alta parte isi cumpara casa in aceste orasele, care formeaza de altfel GTA-ul, Great Toronto Area. Sunt orase mici comparativ cu Toronto dar nu atat de mici cat s-are crede. Vaughan de exemplu are 240.000 de locuitori.

   Este de preferat de inchiriat apartament si nu casa pentru ce de regula ce-i care inchiriaza camere la case, dau in chirie demi-solul sau subsolul. La fel este important de inchiriat apartament la etajele superioare, nu la primul etaj care in Canada este de fapt parterul.
   Este bine de intrebat ce avantaje are blocul: piscina, sauna, sala de gimantica, etc. Blocul in care locuim are sauna si sala de gimnastica.
   Este bine de stiut la ce distanta este blocul de statia de TTC (metrou, bus, etc) sau cat de aproape este de un centru mare comercial, desi cam toata lumea are masina aici.

Buildings on North York Street, Toronto Night Photography

   Ce trebuie sa stii cand, nou venit fiind, vrei sa inchiriezi un apartament?
- Trebuie sa ai pregatiti bani pentru 2 luni, majoritatea administratiilor de bloc cer bani pentru prima si ultima luna din cele 12 luni ale contractului initial, dupa cele 12 luni initiale poti pleca oricand vrei din bloc si poti opta pentru prelungirea pe inca un an a contractului sau reinoirea lui lunara;
- Plata se face prin cec bancar in general, nu cash;
- Trebuie sa intrebi daca sunt acceptate animale (caini, pisici, etc). Chiar daca nu detii animale de companie pana la urma un bloc fara ele este mai confortabil si mai sanatos pentru oricine;
- Cel putin unul dintre membrii familiei trebuie sa aiba un serviciu stabil, in caz contrar vi se vor cere giranti, care trebuie sa prezinte dovada ca sunt angajati. De regula sunt acceptati greu in chirie familii fara venit (in cazul acesta doar cu conditia, evident, ca altcineva sa-si ia angajamentul sa plateasca chiria lunara) sau cele care beneficiaza de ajutor de la guvernul Canadei (Welfare);
   Noi inainte de plecarea in Canada am cautat pe Google, apartament de inchiriat, si am gasit un site, printre altele zeci, foarte bun care ofera multe informatii si fotografii cu apartamentul pe care il doresti, www.viewit.ca.
   Oricum ar fi este foarte important sa intrebi pe cineva care locuieste in orasul in care vrei sa te stabilesti, informatii legate de zona unde gasesti apartamentul. Noi gasisem de exemplu de inchiriat in zona Jane cu Finch, zona cu pret bun la apartamente dar rau famata din pacate, lucru care nu-l stiam in Romania fiind.

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

2 Responses to “Pretul chiriei la apartamente in Canada”

 1. BlogGeorge Says:

  O mica precizare: daca va expira contractul de inchiriere nu trebuie neaparat reinnoit (adica sa te legi la picioare pentru inca 12 luni). Poti plati “month-to-month”, adica platiti tot la fel decat ca nu mai sunteti legat de contract. Eu n-am stiut asta prima data.

  Presupun ca asta ai vrut sa spui aici:

  dupa cele 12 luni initiale poti pleca oricand vrei din bloc…

  Current score: 0
 2. Decizia de a emigra in Canada (I) at Un roman in Canada Says:

  [...] vest si scade cu cat inaintezi in estul Canadei si cu cat te indepartezi de marile orase. Citeste aici despre pretul chiriilor in Canada.    Montrealul am auzit ca seamana foarte bine cu [...]

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation