Imigrantii din Canada - unde se stabilesc si de unde provin

4 Comments Articol citit de 676 de curiosi.
Popularity: 69%

   Pitney Bowes MapInfo, unul dintre liderii globali in studii demografice, a anuntat in cursul lunii octombrie ca are date noi legate de orientarea imigrantilor pe teritoriul Canadei. Campania s-a numit Demographic Insights, si s-a axat pe trendul demografic actual si previziuni importante care ar putea fi speculate de liderii din sectorul afaceri din Canada.

Toronto - Downtown

Toronto - Downtown

   Pitney Bowes MapInfo a identificat cele mai atractive orase pentru imigranti si in acelasi timp tarile din care provin acesti imigranti. Studiul comparativ intre anii 2001 si 2006, luati ca etalon, arata ca desi s-ar crede ca Toronto ar avea cea mai mare crestere a numarului de imigranti, realitatea este ca Montreal depaseste cu mult procentul lor. In GTA Toronto au ajuns in acesti cinci ani (2001-2006), 32.420 de imigranti, cresterea fiind de 7.8% fata de anii precendenti. In Montreal au ajuns 51.165 de imigranti, cresterea ajungand la 44.8% fata de anul 2001. In contrast cu cele doua mari orase, Vancouver, Ottawa si Windsor au inregistrat un declin considerabil al numarului imigrantilor.

   Ca tari de origine, in Toronto, China si India domina ca numar de imigranti, cu un procent de crestere de mai mult de 50% a celor proveniti din India si 16.8% crestere a celor veniti din China. Pakistanul si Filipine sunt alte doua tari care sunt prezente cu un numar mare de imigranti in Toronto. Romanii nostri se pare ca s-au orientat mai mult spre Montreal (oare de ce?), unde cresterile semnificative de imigranti s-au realizat din tari ca: Algeria, China, Columbia, Romania, Maroc si Mexic.

Share This Post

Articole recomandate

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

4 Responses to “Imigrantii din Canada - unde se stabilesc si de unde provin”

 1. Zimbrul Says:

  Interesant articolul si ca tot veni vorba de chinezi si indieni, pai astia cred ca-s majoritari oriunde avand in vedere cati sunt pe pamant.
  Daca-mi aduc eu bine aminte parca era vorba si in Shogun despre unul dintre personajele principale ca emigrase in Canada….
  Si vorbind de indieni, acestia sunt minoritatea majoritara si in UK.

  Zimbruls last blog post..Numai CEI BUNI

  Current score: 0
 2. valeo Says:

  O nelamurire am si eu: cum de s-a ajuns la un numar atit de mare de chinezi si indieni? Sint ei intr-atit de bine pregatiti ca skiled workers si pot vorbi cu usurinta engleza sau franceza? Sau cei mai multi sint acceptati prin programe de refugiati… care e realitatea?

  Current score: 0
 3. vic Says:

  Chinezii si indienii sunt multi. China si India sunt tarile cu cea mai mare crestere demografica, e si normal ca atunci cand ajung intr-un loc sa fie multi.
  Da, se pare ca indienii si chinezii sunt de departe cel mai bine pregatiti. Asa arata statisticile ca ei au cel mai mare procent la persoane cu diplome.
  Cat despre engleza si franceza nu mi se par ca exceleaza, sau cel putin au un accent, pentru mine uneori greu de inteles, desi indienii au limba engleza a 2-a limba vorbita in India.
  Si chinezii dar mai ales indienii sunt cuminti, adica isi vad de carte si de job, probabil asta deschizandu-le si poarta emigrarii si tot sprijinul aici in Canada.

  Current score: 0
 4. Antoaneta Says:

  Românii vin la Montréal pentru cã este mai scurt timpul de asteptare si preturile ceva mai mici, adica te costa mai putin sa te instalezi aici. Unii vin la Montreal si dupa 2-3 ani pleaca in partea engleza, deci cifrele cu nou veniti nu sunt relevante, cred eu.

  Antoanetas last blog post..Cele bune sã se-adune

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation