Iarna canadiana

4 Comments Articol citit de 701 de curiosi.
Popularity: 9%

winter pictures toronto

   Prima noastra iarna in canada, 2007-2008, a fost pentru noi probabil cea mai grea iarna. Nu ma refer numai la zapada cazuta care din statistici se pare ca a insumat cca 1.5m de zapada cazuta pe perioada celor vreo 4 luni ci la frig, au fost temperaturi frecvente in jur de -30 grade, iar vanturile de aici au intensificat la maxim senzatia de frig. Pentru ca trebuie sa spun ca aici sufla vantul aproape permanent. Au mai fost si cateva asa numite “winter storms”, adica furtuni de zapada care in general dureaza 2-3 zile si care practic nu te lasa sa iesi din casa, traficul este blocat, scolile se inchid.    Sunt mai multe tipuri de masini speciale de deszapezit dar care nu intra pe strazi decat dupa ce se opreste din nins.
   Poza de sus am facut prin februarie, intr-o zi cu furtuna de zapada. N-am putut sta mai mult de 20-30 min afara. Ma mir si acum ca nu s-a stricat Nikonul meu D70s…

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

4 Responses to “Iarna canadiana”

 1. Em Says:

  frumos prezentat, bine documentat, faceai un business in romania daca stateai pe aici. te-am pupat

  Current score: 1
 2. ketherius Says:

  Asa e daca stai langa lac, iarna e foarte frig. De fapt nu frigul e rau, ci umiditatea. In Calgary umiditatea este intre 15 si 25% iarna, iar efectul este ca pana la -20 umblu cu capul gol, la 0 grade muncitorii lucreaza afara in tricou, la -10 grade te duci pana la supermarket in pulover. Si nu, nu am dus lipsa de zapada.

  ketheriuss last blog post..Parvulescu

  Current score: 0
 3. vic Says:

  Pai Calgary e langa munti, ma asteptam sa fie mult mai frig. Intr-adevar cum zici aici langa lac cam bate alizeul… Cum e cu joburile prin zona? Poate imi vine sa ma mut…

  Current score: 0
 4. ketherius Says:

  Depinde de domeniu. Da-mi un mail cu ce te intereseaza si gasim ceva :D
  Iar despre munti, e adevarat. Avem si -39 (-46 cu windchill), dar din cauza uscaciunii, nu simti la fel de puternic frigul.

  ketheriuss last blog post..Parvulescu

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation