Este recesiune in Canada?!?

7 Comments Articol citit de 977 de curiosi.
Popularity: 98%

   Asta este ceea ce preconizeaza ziarele canadiene - 100 de mii de oameni isi vor pierde locul de munca in Canada datorita recesiunii, in urmatoarele sase luni. Problemele au inceput cu cateva luni in urma cand au fost disponibilizari imense in sectoarele auto si forestier iar acum se pare ca incep sa fie afectate si bancile, companiile cu profil tehnologic si cele din media.

   Pe mine ma intriga putin previziunile din mass-media canadiana pentru ca eu stiu ca in domeniul IT cel putin nu sunt probleme mai mari decat in mod obisnuit, chiar am inteles ca se fac angajari. Adica e putin cam ciudat, nu?

   Nu am batut moneda pana acum pe acest subiect al recesiunii pentru ca mi se pare ca au aparut multi trepadusi, zvonaci din presa care accentueaza implicatiile. Daca ar fi sa ma iau dupa cifre, tot ei zic ca vor fi afectate si companiile mici si mijlocii, unde se preconizeaza ca cca 16% dintre acestea sa disponibilizeze oamenii.

   Contrar frigului venit odata cu iarna in Canada se pare ca situatia in economia canadiana va deveni “fierbinte”, spun ziarele, iar lunile decembrie si ianuarie vor veni cu mari disponibilizari in masa, procentul celor ramasi fara job urmand sa creasca putin fata de inceputul anului 2007, totusi, in primele luni ale lui 2008, de la 6.1% la 7%. Oferta de joburile din Canada in 2008, va fi de cca 85.000 de locuri de munca, adica un sfert din cat a fost in 2007.

   Previziunile pentru anul 2008, in ceea ce priveste dolarul canadian, spun ca acesta nu va suferi o depreciere considerabila in raport cu valuta ceea mai relevanta, dolarul US, si va fi cotat la cca 81 cents (U.S.).

   Am mai gasit o comparatie interesanta, intre Canada si US, tot ziarele spun ca in 2007, in Canada s-au creat 203 mii locuri de munca in timp ce in United States s-au pierdut in acest an 1.18 mil. de joburi. In toata lumea, expertii considera ca se vor pierde datorita crizei financiare cca 20 mil. de locuri de munca.

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

7 Responses to “Este recesiune in Canada?!?”

 1. valeo Says:

  Asa suna in statistica… dar ce se intimpla in realitate? Scad preturile la locuinte? Se roaga bancile de clienti sa le ramina fideli in vreme ce maresc rata la dobinda? Soldurile devine si mai atractive ca sa nu expire in magazine? Se scumpeste gazul? In fond, Vic, cum resimti in mod direct toate miscarile astea?

  valeos last blog post..

  Current score: 0
 2. vic Says:

  eu nu simt ca ar fi recesiune. Daca as lucra in nu-stiu-ce mare concern si as sta cu frica in san sa nu fiu dat afara as simti ca e resiune. Dar daca as lucra intr-un mare concern cu siguranta as avea si bani mai multi, timp liber mai putin si cu siguranta nici blogul asta n-ar mai exista din lipsa de timp pentru scris.

  Current score: 0
 3. Eduard Says:

  Nu stiu daca e recesiune sau nu, insa de vreo luna a scazut numarul masinilor cu numar de canada care vin sa faca shopping in zona Seattle (Vancouver e la nici 3 ore, drept care de vreo 2 ani din ce in ce mai multi canadieni veneau si cumparau - in special haine - de la mallurile de aici)

  Eduards last blog post..Ceas uman

  Current score: 0
 4. vic Says:

  Ceva, ceva se simte intr-adevar.
  Am observat si eu de exemplu ca iarna trecuta faceam cosul de cumparaturi cu vreo 40-50 dolari, acum il fac cu 70-80. S-au scumpit produsele, cel putin astea alimentare. Acum ca e de la recesiune (pretul barilului a revenit de la 140 la $49 in cca 3 luni) sau ca este altceva cine poate sti.
  In Seattle/US, cum stau treburile, Eduard?

  Current score: 0
 5. Eduard Says:

  Cam asa e si pe aici…

  Eduards last blog post..Ceas uman

  Current score: 0
 6. Dumutrascu vasile Says:

  Sotul este administrator retele si servere si vrem pentru copil sa termine scoala in Canada ca este persecutata la scoala are 13 ani ce sanse avem ??

  Dumutrascu vasiles last blog post..Adevarul gol-golut despre Canada (I)

  Current score: 0
 7. vic Says:

  Pai daca sotul e sysadmin cu siguranta isi va gasi job usor aici. Sunt locuri de munca in calculatoare. N-am inteles faza cu persecutatul fetitei la scoala.

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation