Despre Toronto. Din nou.

6 Comments Articol citit de 326 de curiosi.
Popularity: 16%

Toronto este un oras printre copaci sau mai bine zis, cateva blocuri intr-o mare padure - nu poti fi sigur nicicum unde se termina Toronto uitandu-te de la balconul tau, dintr-un bloc de 40 de etaje. Pentru ca in Canada copacii nu se taie, casele is din rumegus presat. De asta nu mai mira pe nimeni pretul unei case aici; pleaca de pe la 300 de mii. Ganditi-va cat ar costa daca ar fi construita din beton armat.

Casa Toronto

Torontezii sunt preocupati, amabili, stanjeniti, retinuti, discreti si de multe ori indieni. Te saluta pe strada daca te uiti insistent la ei, te intreaba ce faci si pleaca mai departe nepasandu-le de raspuns. Copii arunca punga de la Snaks pe jos, fugaresc veveritele, rup crengile copacilor in drum spre casa si arunca loli-popul exact la intrarea in bloc (nu in cos bineinteles).

torontezi

Toronto este un oras plin de masini, de autostrazi si de simple strazi.
Masinile sunt in general mari, sa incapa fundul negreselor toronteze si de ce nu, si shopping cartul de la Food Basics in port-bagajul de 70 de mii de cm cubi. Forfota mare pe strazi pana pe la 9 dimineata si alta intre 3pm si 7pm. Biciclisti multi, prin centrul orasului (Downtown) mai toti fara casca. Gropi in asfalt cateva pe ici pe colo, cat sa realizam noi, romanii mai ales, diferenta dintre asta si ailalta.

blocuri de apartamente condos in Toronto

Torontezii is invatati cu iarna si cu vara, restul nu exista. Iarna e frig, vara e cald! Mai exact vara e cald la soare si frig la umbra, adica un fel de pseudo-vara sau pseudo-iarna depinde cum vrei sa-i zici. Daca esti putin atent poti prinde 2-3 zile de vara autentica, cum e aia romaneasca, adica soare puternic si fara vant.

temperatura Toronto

In rest, ploua.

Articole recomandate

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

6 Responses to “Despre Toronto. Din nou.”

 1. light play Says:

  s-avem pardon, ai uitat de toamna. toamna e extraordinar de de frumoasa prin partile astea ale Canadei, zic eu…

  light plays last blog post..Sophie la girafe

  Current score: 0
 2. Mihai Japan Says:

  Frumoasa descriere si banuiesc ca este cat se poate de reala!
  Un popor civilizat cu minusurile si plusurile lui care se tin bine in balanta.
  -13 grade in mijlocul Toronto- ului pare a fii destul de frig, daca nu ar fii copacii… vorba aceea: “Fie cat o fii de frig, numai vantul sa nu bata”

  Mihai Japans last blog post..Lexus IS F test drive

  Current score: 0
 3. d Says:

  dap..faina oarecum zona!cam frigut de cele mai multe ori da cred ca trebuie sa fie interesant sa traiesti acolo !

  ds last blog post..Da-mi o bere…

  Current score: 0
 4. vic Says:

  alex toamna trecuta a trecut neobservata. Cand sa-mi montez si eu lentila pe aparat mi-am dat seama ca nu mai sunt frunze pe copaci. Acu doi ani, a fost o toamna superba intr-adevar :P
  Mihai problema e ca bate vantul si inca destul de tare pe aici. Daca stau sa ma gandesc nu-mi aduc aminte de zile fara vant pe aici. Iar astia de aici s-au obisnuit sa prezinte temperaturile cu vant si fara vant. Alea cu vant is x2, in minus bineinteles :)

  Current score: 0
 5. Flavius Terbea Says:

  Faina si haioasa descriere a Torontolui!
  Macar au sistem normal de masurare a temperaturii si nu numai…ca pe la americanii nostri in afara de fahreinheit, mile, pound-zi si fluid ouncies si altele te cam baga uneori in ceatza…

  Flavius Terbeas last blog post..Ce este in America si nu prea gasesti in Romania @ partea 3

  Current score: 0
 6. light play Says:

  @Flavius: n-au un sistem “normal”, ci le folosesc pe ambele - metric si imperial.

  in bun spirit canadian nu se pot hotari la unul asa ca impaca pe toata lumea. cand te duci la cumparaturi trebuie sa verifici daca pretul e afisat in g sau oz. ambalajele de obicei au greutatea afisata la fel, in g si oz, etc.

  light plays last blog post..Help Gruia’s Fight for Sight

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation