Decizia de a emigra in Canada (I)

4 Comments Articol citit de 1,110 de curiosi.
Popularity: 14%

E mai bine sa te ocupi tu de acte sau sa angajezi o firma care sa se ocupe de dosarul de emigrare in Canada? Cat costa si cat dureaza procesul emigrarii in partea engleza (federala) si in provincia Quebec? Toronto pare a fi cel mai primitor oras pentru emigrati, dar cum sunt celelalte?

   Decizia de emigrare in Canada nu este cu siguranta un lucru usor. In Canada se castiga mai bine ca in Romania. Daca esti un fiu / o fiica de bani gata in Romania vei veni probabil doar cu viza turistica in Canada si nu in calitate de emigrant pe partea federala sau in Quebec.

Church Street Downtown Toronto

Church Street Downtown Toronto

   Majoritatea cetatenilor Romaniei simt o nevoie vitala de a parasi Romania in cautarea unei vieti mai bune. Eu impreuna cu sotia si baiatul am venit in Canada in septembrie 2007 (citeste despre primele impresii la sosirea in Canada ). Nu avem o experienta bogata aici si nu ma pot pronunta 100% vis-s-vis de viata in Canada. Pot spune doar un lucru: ne este mai bine ca in Romania, in ciuda faptului ca suntem la inceput si sunt inca destule lucruri de invatat, de testat, in conditiile in care Romania si Canada sunt doua tari diferite din foarte multe punctele de vedere. Iti recomand sa citesti si detalii despre procesul de emigrare in Canada .

   Q. E mai bine sa te ocupi tu de acte sau sa angajezi o firma care sa se ocupe de dosarul de emigrare in Canada?
   A. Noi ne-am ocupat personal de actele de emigrare, urmarind indicatiile foarte bune de pe forumul montreal.ro, carora le si multumesc, si consider ca nu are rost sa platesti pe altcineva sa faca acest lucru exceptand situatia cand sunteti f f ocupati sau/si aveti bani de aruncat.

CN Tower Toronto

   Q. Cat costa si cat dureaza procesul emigrarii in partea engleza (federala) si in provincia Quebec?
   A. Noi am depus actele pentru partea franceza, adica am emigrat in provincia Quebec dar am aterizat de fapt in partea federala, in Toronto city, pentru ca nu exista nicio restrictie unde anume sa te stabilesti, deoarece viza de rezident permanent iti este data de statul canadian si nu o provincie sau alta. La noi emigrarea a durat putin cam mult, vreo 2 ani, pentru ca a ramas sotia insarcinata si dupa nastere am mai asteptat inca 1.5 ani ca sa nu venim cu baiatul foarte mic in Canada. Si bine am facut pentru ca aici nu poti inscrie copilul la gradinita daca nu are varsta macar un an si jumatate. Din cate am mai citit pe forumurile romanesti sunt destui care emigreaza insa chiar si dupa 6 luni de la trimiterea primului dosar.
   Costurile noastre cu emigrarea in Canada au ajuns cam la $4000 (traduceri acte, legalizari acte, fotografii, drumuri la Bucuresti, taxe dosare, taxa viza medicala, taxa viza de rezident permanent, cheltuieli cu bagajele, tichetele de avion, etc)

Firetruck Toronto - Downtown

Firetruck Toronto - Downtown

   Q. Toronto pare a fi cel mai primitor oras pentru emigrati, dar cum sunt celelalte?
   A. Canada in ansamblu cred ca este o tara primitoare. Si de ce n-ar fi? Fiecare familie care emigreaza aduce in Canada cateva mii de dolari. Ce tara nu-si doreste importul acesta, masiv de bani, zilnic? Si trebuie precizat ca zilnic intra in Canada mii de migranti, adica milioane de dolari ajung zilnic in bancile canadiene.
Toronto este o metropola. Iti recomand sa citesti si articolul cu informatii despre orasul Toronto. Populatia este multiculturala si exista o anumita toleranta care face sa nu se simta nimeni discriminat. Toronto are o cerere masiva de locuri de munca insa in acelasi timp exista si multi “torontonians” bine pregatiti, asadar o concurenta destul de mare pe joburi.
   De alte orase stiu doar din presa sau de la TV. Datorita bumului economic din provinciile British Columbia si Alberta se pare ca viata in orasele Calgary, Vancouver si altele din acea regiune, este mai prospera. Acolo s-au descoperit zacaminte enorme de petrol ceea ce face ca zona de vest, nord-vest a Canadei sa fie prospera.
   In Calgary pretul la chirie este diferit de la luna la luna, intr-o luna este $1500, in urmatoarea poate fi $1800. Pretul la chirii in Canada este scump in vest si scade cu cat inaintezi in estul Canadei si cu cat te indepartezi de marile orase. Am mai scris un articol referitor la costul chiriilor in Toronto.
   Montrealul am auzit ca seamana foarte bine cu Bucurestiul. Adica un oras aglomerat, cu ceva istorie, putin cam murdar, bautura se mai bea si la “coltul” blocului sau pe bordura, apartamentele de inchiriat sunt mai ieftine dar si mai proaste calitativ, la fel si strazile nu sunt atat de bune ca in Toronto.

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

4 Responses to “Decizia de a emigra in Canada (I)”

 1. edy Says:

  Canada inghite zilnic milioane de coco si totusi in Canada este recesiune! Why? Sa le fie rusine si la guvernanti sau ce-o mai fi ei, aia de conduc Canada. Aici ar trebui sa fie raiul pe pamant. De vre-o cateva luni bune preturile tot cresc, mai ales la alimente si asta nu-i normal.
  Inteleg sa fie recesiune in US ca aia nu au “import” zilnic de coco…. Chiar e rusinos si scandalos ce se intampla in Canada!

  Current score: 0
 2. cristina Says:

  din cite am citit, USA nu e in recesiune. si circula un proverb: cind America tuseste, Canada da in pneumonie :)

  Current score: 0
 3. cristianka Says:

  gata am gasit cam ce ma interesa :) multumesc,multa bafta! si sa auzim si sa ne vedem cu bine :P acolo!

  cristiankas last blog post..Long way to holiday…

  Current score: 0
 4. vic Says:

  Hehe, ma bucur ca ai gasit raspunsurile pe blog. Bafta si voua si felicitari pentru decizia luata! :)

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation