De ce e berea scumpa in Canada?

9 Comments Articol citit de 1,152 de curiosi.
Popularity: 15%

Cat costa o bere in Canada? Este berea monopol de stat? De ce nu se permite vanzarea berii in magazinul de la coltul blocului?

   Berea este scumpa in Canada. Cel putin aici in Toronto este chiar exagerat pretul. Pai sa dai $2 sau peste pe o bere nu e normal. Scumpa nene, era mai ieftin dincolo! :)) Si noi romanii suntem bautori de bere. Exista o diferenta totusi intre pretul berii in Ontario si cel din Quebec. In Quebec e mai ieftina si o poti gasi la coltul blocului. De aceea se spune ca e mai european stilul de viata din Montreal, preturile de acolo aducand mai mult a Europa.
In linkul urmator poti citi un articol mai complex legat de preturile din Canada.

   In Ontario se vand 2.5 mil. de beri anual. S-a facut un sondaj printre consumatorii de bere si 6 dintre ei cred ca berea vanduta la The Beer Store este monopol de stat iar pretul este fixat de Liquor Control Board of Ontario. In realitate insa cca 80% din berea comercializata in Ontario este monopolul a 3 mari companii: Labatt, Molson si Sleeman.

   Aceste companii tin de alte 3 mari concerne: Belgium’s InBev SA, United States’ Molson Coors Brewing Co. si Japan’s Sapporo. Aceste companii castiga cca 1 mld de dolari anual, in special din vanzarile de bere din provincia Ontario, facand practic ca aceasta provincie a Canadei sa fie una din ceele mai profitabile de pe piata berii din lume.
Berea in Ontario costa cu cca 25% mai mult decat in Quebec sau New York State. Companiile care detin The Beer Store spun ca de vina sunt taxele prea mari.
   Guvernul provinciei Ontario controleaza vanzarea vinurilor si a tariei in LCBO (alt lant de magazine in afara de Beer Store) insa berea care are un continut scazut de alcool ar trebui vanduta in mai multe tipuri de magazine.
   Initial producatorii de bere din Canada vindeau berea magazinelor sau retelelor de distributie a alcoolului. Din 1940 insa producatorii de bere au cumparat magazinele si au devenit si vanzatori de bere sub numele de Brewers Retail Inc. care va deveni apoi The Beer Store.
   Este evident ca politica in Canada se opune “buticurilor” de cartier. In aceste conditii de monopol se mai mira cineva de ce este scumpa berea in Canada?
   Ah si apropos stiti care este cea mai ieftina bere la Beer Store? Tuborg Gold. $2 / cutie de 500ml. Mult? Fa tu o cinste atunci. Dar vreau Carlsberg! :))

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

9 Responses to “De ce e berea scumpa in Canada?”

 1. gad Says:

  Asta e, traiesti in CANADA :)

  Current score: 1
 2. vic Says:

  Updates!
  O aparut berea Ursus in LCBO.
  $2.2 / cutia de 500ml

  in line, va rog :P

  Current score: 1
 3. Steve Says:

  URSUS Premium a primit in cadrul unei ceremonii oficiale care s-a desfasurat la Londra, medalia de bronz castigata la una dintre cele mai prestigioase competitii de bere - “The Brewing Industry International Awards 2005“, care a fost jurizata la Munchen, in 2005.

  Aceasta competitie este considerata si comparata cu „Premiile Oscar ale industriei berii”, datorita rigurozitatii si profesionalismului juriului format exclusiv din berari cu experienta si se bucura de participarea celor mai renumite marci de bere din lume. Prima editie a concursului a avut loc in anul 1886 si de atunci se desfasoara o data la fiecare doi ani. La editia 2005 s-au inscris 752 de marci din 43 de tari. La fel ca si in cazul Oscar-urilor din lumea filmului, premiile berarilor sunt deosebit de reprezentative pentru ca se confera numai trei medalii pe sectiune.

  Current score: 1
 4. Steve Says:

  Unde e Campionatul de baut bere in Toronto ?
  ;)

  Current score: 1
 5. Steve Says:

  Berea si in general bauturile alcoolice sunt scumpe nu doar aici ci si in Europa.Asta pentru ca bautura nu este considerata aliment si se incearca descurajarea alcoolismului. Apoi ca si in cazul tigarilor o parte din bani se duc se pare in bugetul sanatatii ca cel care are chef sa isi distruga ficatul si sa intre in spital sa isi cam plateasca lipsa de grija fata de propria sanatate.
  Nu e nimic rau in asta!De aceea in Romania e plin de de cirotici pe cind aici si in Europa nu prea. Asta nu inseamna ca nu se bea ca asa si cocaina si heroina sunt scumpe insa se folosesc. Mai bine taiati berea de pe lista si folositi banii in alte scopuri.

  Current score: 1
 6. vic Says:

  A sta la o bere nu strica nimanui…
  Este o vorba din antichitate: “Gustati din toate ale vietii dar cu masura omului cumpatat”
  Daca e sa luam in considerare tot ce e nociv ar trebui sa nu mai respiram, sa nu mai mancam samd.
  Sucurile au E-uri, carnea nu-i sanatoasa ca are toxine, legumele si fructele nu-s sanatoase ca-s tratate ca sa nu se strice o vreme indelungata, laptele are sigur conservanti deci este nesanatos, statul la calculator strica pentru ca degaja radiatii, privitul la TV strica ochii, statul in picioare face varice, daca dormi prea mult la fel nu-i sanatos, etc. Exemplele pot continua…

  Current score: 1
 7. Shark Says:

  Tu stai in fata berii ? Eu o beau !!!!

  Current score: 0
 8. Rechinul Says:

  Am baut bere romaneasca Ursus in Canada, cred ca noi am fost singurii care am cumparat de la LCBO ca erau baxurile neincepute !.
  Cam amaruie , tu cum ai gasito la gust ?

  Current score: 0
 9. vic Says:

  Da, cam amara intr-adevar. Eu eram curios cum mai are gustul berea romaneasca, ca sa pot compara cu ce bere se gaseste aici. Sincer sa fiu, n-am ramas prea impresionat de Ursus.
  Amara si cam scumpa… $2.2 / 500ml.

  Current score: 1

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation