Care e pretul unei masini in Canada?

Articol citit de 425 de curiosi.
No Gravatar

   Preturile la masini variaza functie de vechimea masinii, marca, cati kilometri are parcursi samd. Poti gasi masina cu incepere de pe la $250, atat costa cele 2 masini de mai jos.

volswagen
Jeep

   Bineinteles la acest pret nu cred ca se asteapta cineva sa fie ceva bun. Am un prieten care are un Mercury chiar bunisor si pe care a dat $1500. Cam cu 3-4000 dolari canadieni poti lua o masina buna. Sunt pline siturile gen craigslist ori kijiji de anunturi de vanzari masini. Mai sunt si reviste cu zeci, sute de pagini specializate numai cu anunturi de vanzari masini, unde la fel oferta este variata.

   Daca vrei sa cumperi o masina este si posibilitatea de leasing, destul de avantajoasa zic eu, cu 200-300 dolari pe luna poti plati pentru o masina buna, chiar noua cum ar fi Hyundai sau Dodge la care am vazut preturi mai mici pentru masinile noi.
   Eu vazusem acum vreo doua saptamani cateva anunturi in care se vindeau Jaguar din 2000-2003 cu vre-o 7-8000 dolari. Adica un deal bun. Nu stiu cat costa sa schimbi o piesa la un Jaguar dar asta e alta poveste‚Ķ
   Dintre masinile second-hand cred ca cea mai ieftina este Pontiac, pe undeva pe la 3-4000 pentru o masina din 2003-2004. Vezi poza de mai jos (Pontiac 2003 - $3000 220.000 km cca 90% highway driving)

Pontiac Sunfire

   Un prieten din Romania a ramas surprins cati kilometri avea la bord una din masinile de vanzare: vreo 230.000km. Datorita distantelor uriase din Canada mie mi se pare firesc ca fiecare masina sa aiba multi kilometri la bord. Oricum cum i-am zis si lui, 100.000 km parcursi in Romania nu se compara cu aceeasi distanta in Canada‚Ķ aici strazile sunt ca in palma, plus ca ruland pe highway mergi cu viteza constanta iar uzura motorului este mai mica. 99% dintre masini au transmisie automata, deci cutia de viteze este in general in bune conditii chiar si dupa 100.000 km parcursi.

   Un alt lucru interesant in Canada este ca nu prea vezi masini stationate pe partea carosabila. Asta ne-a impresionat foarte mult cand am ajuns aici, stiind cum este situatia cel putin in orasele mari din Romania. Daca cineva parcheaza masina pe strada vine imediat compania de towing si ia masina, proprietarul trebuind sa plateasca pentru recuperare.
Cam atat deocamdata despre pretul masinilor in Canada.

Rating: 5.9/10 (18 votes cast)
Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

One Response to “Care e pretul unei masini in Canada?”

  1. gadNo Gravatar Says:

    Cum sunt preturile la imbracaminte?

    Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation

This site is using OpenAvatar based on

Un roman in Canada is using WP-Gravatar