Canada si imigratia ilegala

3 Comments Articol citit de 666 de curiosi.
Popularity: 47%

   Va spun sincer, nu credeam sa existe (prea multi) imigranti ilegali in Canada. Insa intr-una din seri am ramas bulversat uitandu-ma la o emisiune TV care spunea ca, conform datelor actuale intra ilegal in Canada, anual, mii de persoane, majoritatea din tari ca Mexic, Argentina, Europa de est, Irlanda si altele. 8% dintre cei care ajung in Canada sunt intrati ilegal in timp ce alti 8% raman in Canada desi au expirata viza de sedere.

   Statistici din 2003 aratau ca la acea vreme estimarile erau de cca 200 de mii de imigranti ilegali in Canada insa doar o mica parte dintre acestia isi aduc contributia prin munca la bugetul Canadei.

Toronto - Downtown streetcar

Toronto - Downtown streetcar

   Analistii se tot bat in explicatii. Mie cea mai veridica explicatie a faptului ca sunt atatia imigranti ilegali aici ar fi faptul ca dupa 11 Septembrie 2001, cand SUA si-a inzecit/insutit masurile de securitate a celor care intra in Statele Unite, emigrantii au inceput sa se orienteze spre Canada.
   In 2003 s-a pierdut urma a 36.000 imigranti ilegali pe teritoriul Canadei iar anul acesta s-au “volatilizat” alti 41.000.
   “Canada does not monitor the exit of travellers from the country, and therefore the agency does not know whether individuals have left the country as required in their temporary permit” - Toronto Star.

   Poti sa-ti dai seama daca un imigrant este cu viza temporara in Canada, daca social insurance number incepe cu cifra 9. Eu m-am si uitat repede sa vad daca nu cumva m-au trecut aia la …temporari :))

   Parerea mea e ca pana la urma fiecare alege unde sa traiasca. Daca alege sa sara “parleazul” e pe pielea lui. Totusi mi se pare anormal sa intri ilegal in Canada, tara unde majoritatea cererilor de azil/refugiat sunt aprobabite, Canada fiind una dintre tarile cele mai permisive, liberale, in acest gen de situatii.

   Conform unor statistici din 2005 sunt doar 190 mil. de imigranti in toata lumea, adica cca 3% din populatia Terrei.

   Surse: imigration.ca, Toronto Star, TV, Wikipedia, tcscanadainc.com

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

3 Responses to “Canada si imigratia ilegala”

 1. Cristi Says:

  erau (nu stiu daca mai sunt) si destui romani, care veneau pe cargouri, in containere, in special prin Montreal. Partea nasoala e ca li se dau amenzi tapene capitanilor de vase pt asa ceva. Destui i-au aruncat pe cei prinsi peste bord, au fost multe atrocitati… :(

  Cristis last blog post..Michael Douglas si barbatul-victima

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Auzisem si eu ceva de aruncari peste bord dar nu stiam ca au patito si romanii. Regimul opresiv de dinainte de ‘89 a determinat pe romani sa fuga unde vad cu ochii si cu orice risc.

  Current score: 0
 3. Poze Says:

  toti cauta un loc mai bun de trait…ce sa ii faci?!?

  Pozes last blog post..Prison Break Wallpapers - Poze Prison Break

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation