Canada o tara comunista?

7 Comments Articol citit de 1,404 de curiosi.
Popularity: 15%

   Dragi tovarasi si preteni! Scriu zambind. Cu gura pana la urechi. Deci nu ma luati in serios! Funny or not am gasit intr-o zi sigla cu secera si ciocanul, pe care o vedeti mai jos, pe o firma de pe Yonge Street. De la acea sigla porneste ideea mea (nastrusnica) de a vorbi despre comunism in Canada. N-are importanta numele si sediul exact al firmei. N-aveti decat sa o cautati singuri dar nu uitati ca Yonge Street este cea mai lunga strada din lume :))

Yonge Street

Yonge Street

   Acum ca v-ati oprit din ras (hai chiar opriti-va ca este serioasa treaba pana la urma…) vreau sa va zic ca am facut ceva investigatii pe google si am gasit (surpriza) Partidul Socialist din Canada, link aici si tineti-va bine, Partidul Comunist din Canada, in care va puteti inscrie aici. Ba chiar exista si Marxist-Leninist Party of Canada. La care puteti adera aici. Am mai gasit si Revolutionary Communist Party. Ultimul e cel adevarat cred ca are secera si ciocanul si chiar poza lui Lenin. Mai radeti?
   Asadar am plecat din Romania capitalista si am ajuns in Canada comunista.
Acu ca sa zic cum gandesc eu, ca un emigrant in Canada, prea nou ca sa o duc bine (…), ma gandesc adesea ca daca as avea un salariu mai mare tot atatia bani as avea, sau pe aproape. Si asta pentru ca exista acel impozit pe salarii care face cumva un echilibru, cumunist as zice, intre kamarazii canadieni.    Lipsa chioscului de la coltul blocului sau altfel spus al liberalismului in domeniul preturilor tot la comunism ma duce cu gandul. Vorbeam acu cateva zile despre pretul berii, controlat “la nivel inalt” de guvern si cateva filme ce detin monopolul si parca imi aduce aminte de pretul unei sticle de bere Bucegi, pret la fel indiferent de crasma, pe vremea lui Ceausescu. Da pana la urma, intre noi fie vorba, ce e asa de rau cu comunismul asta? Uitati-va la China cu ce jocuri (olimpice) ii “amuza” pe tovarasii americani. Si cum spunea vorba aia romaneasca, “vesnicia s-a nascut la sat” iar eu zic Stalin s-a nascut in China. Sau cel putin renaste in China. Putin.
Unele guri, rele desigur, spun ca Partidul Liberal din Canada este mai comunist decat Partidul Comunist insusi.
   Cam atat. Va las pe voi, tinere vlastare, sa mai completati ceva. Va rog mult insa sa fiti seriosi, tovarasi. Multumesc din inima partidului! :))

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

7 Responses to “Canada o tara comunista?”

 1. Rechinul Says:

  Vic da tu nu ai fost Soim al patriei, Pioner si UTC-ist?

  Current score: 1
 2. vic Says:

  Tovarase rechin, pai se poate?

  Current score: 1
 3. Rechinul Says:

  Stai linistit ca e plina Canada de tovarasi comunisti rusi, bulgari, romani, ucrainieni etc.
  O parte din blocul comunist din estul Europei este aici.
  Asa ca……………………este “Canada o tara comunista”?

  Current score: 1
 4. Rechinul Says:

  PS. Am uitat in enumerarea de mai sus de tovarasii chinezi - care nu sunt de neglijat numeric vorbind !

  Current score: 1
 5. BlogGeorge Says:

  Stiu! E la Yonge cu Sheppard, corect? :D

  BlogGeorges last blog post..Aveti nevoie de raspunsuri automate la email-uri?

  Current score: 2
 6. vic Says:

  Bingo! :P

  Current score: 3
 7. Cristi Says:

  Am locuit pe Yonge si da, vreme indelungata m-a ofticat si pe mine …socialismul (comunism e prea mult spus) Canadei. De fapt e mai mult vorba de social-democratie, de implicarea deseori exagerat de mare a statului in gestionarea vietilor noastre. Indiferent daca-i vorba de liberali sau conservatori.

  PS: Imi place blogul tau. Bine mi-ai venit …in blogroll :)

  Cristis last blog post..Produse Apple

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation