Canada modifica regulile de emigrare

8 Comments Articol citit de 953 de curiosi.
Popularity: 91%

Guvernul majoritar conservator al Canadei a anuntat vineri ca va accelera imigrarea pentru imigrantii care sunt calificati in urmatoarele domenii: comert, sanatate, finante, sectorul minier, geochimie pentru profesorii universitari si cei care sunt instalatori.

Pentru acestia procesul emigrarii va fi mult mai scurt, intre 6 si 12 luni, comparativ cu ceilalti la care durata emigrarii se poate lungi pana la 6 ani.

De asemenea Canada va pastra ritmul emigrarii ca si pana acum in timp ce Anglia si Australia reduc numarul de imigranti anual.

«The recent steps this government has taken to improve our immigration system will help ensure that Canada remains competitive internationally and responsive to labor market needs domestically,» a declarat Jason Kenney, ministrul Cetateniei, Emigrarii si al Multiculturalismului.

In timp ce noua lege este in discutie zilele astea, cei din opozitie au inceput deja cu critici aspre la adresa celor din guvernare cum ca aceasta noua lege a emigrarii ar putea creea doua clase de imigranti, cei cu meserii cautate si restul care fie vor trebuie sa se reprofileze fie se vor intoarce in tara mama.
Mai este un aspect, cei de aici il stim, joburile din finante se cam desfiinteaza iar legea care va incuraja imigrantii cu pregatire in domeniul financiar pare cel putin absurda in acest sens.

Chow, unul dintre opozantii cei mai inversunati la adresa guvernului, critica si politica de dublare in cca 5 ani, a numarului de muncitori temporari imigranti in conditiile in care este si asa un deficit mare de locuri de munca, ritmul emigrarii in Canada fiind mult mai accelerat decat viteza cu care sunt creeate noi locuri de munca.

In 1950, guvernul Canadei a avut aceeasi atitudine de incurajare al imigrantilor cu profesii cautate, atitudine care a creeat un gol intre guvern si anumite minoritati etnice din Canada.

Anuntul de vineri, al guvernului referitor la noile conditii de emigrare coincide cu ziua in care partidele din opozitie au facut critici asupra faptului ca acest guvern nu a facut tot posibilul sa salveze economia canadiana de la efectele crizei mondiale.

Ieri l-am vazut la TV pe primul ministru al Canadei, Stephen Harper, facand o declaratie publica in care acuza partidele din opozitie ca doresc rasturnarea actualei puteri si instituirea unei noi guvernari, nedemocratice din moment ce acestia nu sunt alesi prin vot.

Sa mai zica cineva ca circul din politica este specific numai Romaniei.

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

8 Responses to “Canada modifica regulile de emigrare”

 1. Vlad Says:

  Joe the Plumber (prietenul lui Obama) va emigra din USA in Canada. A auzit si el de noile conditii de emigrare care il avantajeaza 100%.

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Jeo the plumber nu va emigra in Canada. V-o zic eu. Joe e prea mandru sa fie american ca sa emigreze in Canada. Plus de asta Obama i-a facut atata reclama de toate gospodinele il asteapta in bucatarie cu teava sparta.
  Oricum ideea cu Joe e buna si o sa scriu un articol despre.
  Plumber = instalator

  Current score: 0
 3. Wheels Says:

  Sa vezi de acum rand la ambasade :)

  Wheelss last blog post..V02 CAPONE [CHROME] by VCT WHEELS

  Current score: 0
 4. ketherius Says:

  Guvernul e MINORITAR si, in curand, nu o sa mai fie deloc :D

  ketheriuss last blog post..Din nou despre politica in Canada

  Current score: 0
 5. cumparaturi online Says:

  Canada, spre deosebire de SUA, are nevoie de muncitori. E frig acolo, nu multa lume e tentata sa vina. Eu zic ca e o optiune buna, spre deosebire de Spania sau Italia, care-s deja saturate.

  Current score: 0
 6. Nelu Says:

  Geochimie? Asta e o specializare din geologie, nu prea cred sa fie multe joburi pe specializarea asta.

  Current score: 1
 7. vic Says:

  Nelu aici sunt joburi din tot felul de domenii. Nu e ca in ro unde se gasesc doar 2-3 feluri de joburi.

  Current score: 0
 8. Nelu Says:

  Eu stiu destul de bine situatia cu joburile in geologie ca asta lucrez. Stau in Australia care cred ca are industrie miniera poate mai mare decit Canada. Zic asta pentru ca e plin de canadieni care lucreaza cu mine. Trebuie sa fie o greseala, eu nu am vazut mai mult de 2,3 joburi de geochemist pe an. La fel cu profesorii universitari daca am inteles bine, cate catedre pot fi libere 1,2 poate. In Romania nu cred ca mai exist job de geochimist poate la ceva firme de mediu.

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation