1 Iulie - Ziua Canadei

1 Comment Articol citit de 455 de curiosi.
Popularity: 8%

canada day festivities

   Ieri, 1 iulie, s-a sarbatorit ziua Canadei.
   Dupa ce am terminat serviciul am plecat cu bicicleta intr-o plimbare ca sa vad si eu cum se sarbatoreste ziua Canadei in Toronto, acesta fiind primul an, pentru noi, cand sarbatorim Canada Day, fiind veniti pe pamant canadian din septembrie 2007. Doar ca programul mai interesant fusese deja, asa ca n-am fost prea impresionat de ce am vazut.

Downsview Park - Canada Day

   Am mers prima oara in Downsview Park (Sheppard & Keele sau pentru cei care nu-s familiarizati cu notatia, in zona intersectiei strazilor Sheppard cu Keele), unde era amenajat ca un parc de distractii cu tot felul masini si aparate de distrat copii. Ce m-a uimit a fost procentul de aproape 80% de afro-americani. De fapt zona strazilor Jane si Keele e populata mai ales de afro-americani. Ma asteptam sa fie ceva racoritoare sau mancare gratis ca asa intelesesem din mass-media, dar n-am gasit nimic gratis. Probabil sa fi fost ceva free dar nu la ora la care am ajuns. Noroc de coca-cola pe care o luasem in rucsac. Mi-am potolit setea si am plecat mai departe.

Program de ziua Canadei

   Am mers in Yonge & Sheppard la alt centru de sarbatorire a zilei Canadei. Aici era o trupa care canta pe scena amfiteatrului, un fel de muzica country & rock. Erau cateva tonete la care puteai sa iti faci alimentarea cu insigne, stegulete sau pliante cu informatii depre Ziua Canadei. Mi-am luat si eu doua insigne cu culorile Canadei si echipat cu doua steaguri cu frunza rosie de artar agatate la bicicleta am plecat spre casa.

   Un alt lucru impresionant a fost marea de oameni veniti sa se distreze, in cele doua puncte apropiate de zona in care locuiesc.
   Seara in jurul orei 22 au fost multe focuri de artificii, de la care din pacate nu am fotografii, fiind in zona Downtown, eu neputand ajunge acolo.

   Ce reprezinta ziua Canadei?
   Cu mult timp in urma Canada a apartinut coroanei britanice. Dupa ceva vreme o parte a populatiei s-au intalnit si au hotarat sa-si faca guvern propriu.
   La 1 Iulie 1867, guvernul britanic, pe atunci condus de regina Victoria, a aprobat independenta Canadei, numita atunci Dominion of Canada, care a ramas in acelasi timp loiala Marii Britanii.
   La acea vreme Canada avea doar patru provincii, Ontario, Quebec, Nova Scotia si New Brunswick. In prezent Canada are 10 provincii si 3 teritorii.
.parc distractii Canada

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

One Response to “1 Iulie - Ziua Canadei”

  1. gad Says:

    seamana cu o “vangheliada” :)

    Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation