Produse fara Best Before in Canada

14 Comments Articol citit de 593 de curiosi.
Popularity: 91%

   E un lucru care pe mine personal ma infurie teribil aici in Canada, sunt multe produse alimentare fara a avea trecuta data expirarii. In timp ce pe forumurile canadiene, userii se intreaba daca pot fi consumate produsele care au miros si gust bun (chiar daca nu au prevazut termenul de expirare), eu ma enervez (oare is eu deplasat?), obisnuit sa vad data fabricatiei si data expirarii pe fiecare produs alimentar din Romania, cand chem de fiecare data oamenii din personalul super-market-ului si-i intreb cand expira acele produse.

   Nu mi s-a intamplat odata ci de multe ori, ca la aceasta intrebare normala de altfel, “which is the best before term for this product?” sa mi se raspunda “there is no best before, you can eat this anytime you want”, or “for frozen products there is no expiration date”. Ultimul raspuns l-am primit de curand cand cumparasem o cutie cu piept de pui congelat, care era (coincidenta?) la oferta…

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

14 Responses to “Produse fara Best Before in Canada”

 1. Rechinu' Says:

  Vezi ca exista Protectia Consumatorului in Toronto ( au avut stand la Sarbatoarea Romanilor- Toronto 2008).
  Poate le transmiti un e-mail !

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Rechinule ce are wordpressul cu tine ca de fiecare data cand comentezi iti blocheaza comentariul? :))
  lasa ca iti pun eu o vorba buna :P

  Ce ma intriga pe mine e ca nimeni nu i-a nicio masura in legatura cu faza asta, cu produsele fara termen de garantie. In romania ar fi iesit circ mare.

  Current score: 0
 3. Rechinu' Says:

  Cred ca sunt urmarit…………………….pas cu pas. :)

  Current score: 0
 4. DxN Says:

  Produsele care nu au “best before” trecut au un cod pe ele, codul LOT-ului. Data valabilitatii este trecuta pe cutia mare in care au fost ambalate si poate fi solicitata la orice magazin. In actele de achizitie iar se regaseste data expirarii.

  DxNs last blog post..Maradona blocat de Yahoo

  Current score: 1
 5. vic Says:

  DxN, o fi cum zici, nu te contrazic, dar eu ce sa fac acum? Sa umblu cu scaner de cod de bare in buzunar sau sa iau de fiecare daca la intrebari personalul de servire a shopului si sa caute ambalajul?

  Current score: 0
 6. Wheels Says:

  Vic e criza - deci mai putina cerneala pe etichete :)

  Wheelss last blog post..KR210 [BLACK MACHINED LIP] by KYOWA

  Current score: 0
 7. ketherius Says:

  Te-ai gandit ca poate chiar nu exista o limita pentru anumite produse? Lucrez in industria alimentara si stiu ca termenul ala de “best before” este doar orientativ la majoritatea produselor si este un placebo pentru linistea sufleteasca a cumparatorilor. In afara de produsele gen carne necongelata, oua, lactate, celalalte nu se altereaza daca sunt pastrate cum scrie pe ambalaj.

  In Romania trebuie sa existe best before si pe aparatele de ras, pentru ca trebuie sa aiba agentii SANEPID cu ce sa ameninte vanzatorii si trebuie sa isi justifice si ei spagile luate.

  ketheriuss last blog post..Urmarire in Canada

  Current score: 0
 8. vic Says:

  O fi asa cum zici ketherius. Nu lucrez in domeniul asta deci nu pot zice daca e asa sau nu. Risc totusi o intrebare, sper sa nu te superi, ai copii?

  Current score: 0
 9. valeo Says:

  In Biggest food Encyclopaedia gasim urmataoarea explicatie pt canadieni :” A Best Before Date must be shown on an item having a durable life of 90 days or less if the food item is packaged before it gets to the store. If it requires storage other than at room temperature, the required storage must be specified. Products can be sold after their best before date, but it is illegal to alter any date applied by the manufacturer of the food item.

  If the item has a durable life of 90 days or less, and is packaged at the store, the item must display the date it was packaged, and somewhere, either on the package or on a sign at the point of sale, have display how long the product is good for. (Canada Food and Drug Regulations B.01.007)

  There is no requirement for Best Before Dates on products with a life span greater than 90 days, and if the manufacturer does provide one, no requirement that it be in a format that the consumer can understand.”

  De unde trag concluzia ca orice produs care rezista mai mult de 90 de zile se confunda deja cu vesnicia!:)

  valeos last blog post..

  Current score: 0
 10. vic Says:

  Valeo merci de completare. Auzisem si eu ceva de gen. Mda, deci nu trebuie sa mai mir de ce in Canada, cancerul este ca si gripa. Cot la cot, umar la umar…

  Current score: 0
 11. ketherius Says:

  @vic: Eu inteleg ingrijorarea ta, pentru ca si eu ma uit la termenul de expirare. Totusi, nu ma intereseaza cand expira o sticla de pepsi sau o punga de popcorn. Pana la urma, e chestie de bun-simt: stii ce produse se altereaza si devin daunatoare si ce produse se pot pastra cu anii (ai vazut termen de expirare pe malai?).

  Current score: 0
 12. vic Says:

  Intr-adevar sunt produse la care nu se pune problema termenului de valabilitate. Dar uite ca mi-am mai amintit un produs la care trebuie sa recunosti ca ar trebui un termen: sucul de rosii, nu V8, este unul Garden Cocktail. Rar vad un termen de garantie pe el. Cel mai des vad un cod de cifre, seamana a data de expirare dar nu poti sa-i atribui acest inteles nici daca stai 1h cu sticla in fata. De suc nu de bere :))

  Current score: 0
 13. valeo Says:

  Sint semnalate E-urile pe eticheta sau au doar denumirile de laborator? Desi unii coloranti sau arome se crede ca sint inofensivi mie imi vine greu sa cred ca “aromele identic naturale” si conservantii nu ne conserva sau coloreaza si pe noi!

  valeos last blog post..

  Current score: 0
 14. vic Says:

  Valeo o sa fac un articol separat cu E-urile si cat sunt ele de prezente (mai exact cat nu sunt de prezente) pe eticheta produselor din Canada. Merci de idee.

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation