Cum poti emigra in Canada?

8 Comments Articol citit de 2,269 de curiosi.
Popularity: 24%

Cum poti emigra legal in Canada? Cum procedeaza emigrantii romani sa ajunga pe pamant canadian? Sunt acceptati romanii ca refugiati in Canada? De cati bani ai nevoie sa emigrezi ca si om de afaceri?

Strada in Toronto, Canada

Strada in Toronto, Canada

   Dupa ce ne-am mutat in blocul asta am tot inceput sa auzim despre emigrare sponsorizata. In Romania nu auzisem de asa ceva. Aici in zona unde locuim is multi rusi insa. Ei procedeaza asa de regula, majoritatea venind prin alte state si nu direct din Rusia, unde se pare ca nu prea li se accepta emigrarea in Canada. Pentru aceasta recurg la ajutorul rudelor sau a prietenilor care ii ajuta sa ajunga aici.

   In fine, ca tot veni vorba de emigrare sponsorizata am gasit ceva date pe internet legate de felul in care se poate emigra in Canada.
   Modalitatea de emigrare intalnita cel mai frecvent (cel putin la romani) este cea numita emigrare independenta. Majoritatea dintre noi romanii am trecut prin furcile caudine ale interviului pentru obtinerea vizei de Canada. Acest tip de emigrare se bazeaza pe intrunirea unui anumit nr. de puncte (70) precizat de Citizenship and Immigration Canada (CIC), criteriile de punctare facand referire la varsta, stare civila, daca ai copil sau nu, daca ai o profesie cautata in Canada, etc.
   Criterii mai detaliate de punctaj pentru dosarul de emigrare in articolulEmigrare in Canada.
   Emigrarea de care vorbeam la inceput, cea sponsorizata, se poate realiza cu ajutorul cuiva din Canada. Am gasit informatii ca trebuie sa ai o ruda in Canada care sa te ajute insa eu cunosc destui care au fost ajutati de prieteni iar unii pur si simplu se imbogatesc din asta, ajutand persoane sa emigreze in Canada contra unor sume de bani.

   Mai exista un tip de emigrare, cea umanitara pentru refugiati sau aziliati. Este posibila cand o persoana este in pericol datorita convingerilor religioase, politice, etc din tara sa. Personal n-am auzit de niciun roman care sa fi ajuns in Canada prin aceasta metoda. Din cate am inteles nici nu prea este posibil sa ceri azil sau statut de refugiat in Romania fiind, deoarece Romania este considerata o tara democratica chiar daca in realitate nu este asa. O stim cu totii…
   In Canada se mai poate emigra ca si om de afaceri insa trebuie sa demonstrezi ca detii intre 350-500mii dolari canadieni pe care ii vei investi in Canada sau cu care vei face o asociere de business aici. Statul canadian urmareste persoana si dezvoltarea afacerii pe perioada celor 3 ani pana la capatarea statutului de cetatean canadian.
   Pe blog mai poti citi un articol cu sfaturi utile pentru noii emigranti .

Share This Post

Articole similare

If you enjoyed this post, make sure you subscribe to my RSS feed!

Add to Technorati Favorites

8 Responses to “Cum poti emigra in Canada?”

 1. Cristi Says:

  mda, destul de exigente cerintele de sponsorizare din Canada. Tin minte ca am considerat si eu demult alternativa, dar am lasat-o balta :(

  Cristis last blog post..Favicon pentru blog

  Current score: 0
 2. vic Says:

  Nu stiu prea multe detalii insa cert e un lucru: cred ca jumatate din rusii din bloc is veniti prin sponsorizare in Canada.

  Current score: 0
 3. Wheels Says:

  Fa si tu lobby sa primim gaz mai cheap :)

  Current score: 0
 4. vic Says:

  @Wheels
  Eu singur nu pot face nimic… :P

  Current score: 0
 5. zamolxis Says:

  romanii erau acceptati demult de tot cu azil politic, dar acum nu se mai poate. cei care au ajuns asa nu se lauda cu asta, de aia nu cunosti :)

  zamolxiss last blog post..Antiamericanismul si standardele duble I

  Current score: 0
 6. vic Says:

  @ zamolxis
  Tot ce este posibil… desi pana la urma nu vad care ar fi problema in a cere azil politic. Se stie de fapt ca romanii care au reusit sa fuga din Romania pe vremea lui Ceausescu au beneficiat de azil politic.

  Current score: 0
 7. valeo Says:

  Am inteles ca legea privitoare la emigrare a primit ceva modificari si ar fi trebuit anuntate dupa 15 august. Prin presa toronteza se aude ceva despre noile reglementari?

  Current score: 0
 8. BlogGeorge Says:

  Noile reglementari sunt orientate in mare parte catre contractele de munca si implicit obtinerea statului de “landed immigrant”, dar nu sunt reglementari specifice aplicatiei de rezidenta per se.

  Este un mare “buzz” in jurul acestor “work-permits” pentru ca te ajuta sa obtii actele mai repede. Pe scurt, daca ai reusit sa obtii un contract de munca in Canada(mai ales in cateva domenii cheie) guvernul te ajuta sa obtii rezidenta - se numeste ca te nominalizeaza.

  Ceea ce face CIC este foarte inteligent: au descoperit ca au multi rezidenti temporari in care au studiat, au muncit, au platit taxe, etc. in Canada de ani buni. Pai ce candidat mai bun pentru rezidenta sa-ti doresti decat ala care deja s-a integrat in societate si care mai si contribuie.

  Am scris un pic despre asta la mine pe blog. Daca doriti informatii incepeti de aici:
  http://www.ontarioimmigration.ca

  BlogGeorges last blog post..Relax - Summertime

  Current score: 0

Leave a Reply

send comment from Comment Client

*
To prove you're a person (not a spam script), type the answer to the math equation shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the equation.
Click to hear an audio file of the anti-spam equation